11 mei 2016

Monster-illustratie: geboortekaartje Tygo

Mijn werk is mijn hobby. Althans, de meeste dingen die ik voor mijn werk doe. Administratie is nog steeds niet mijn favoriete bezigheid. Waar ik me uren in kan verliezen is illustratief werk. Letters ontwerpen, vormen combineren. Of een monster tekenen, bijvoorbeeld.

Lekker met potlood of pen schetsen en brainstormen op papier. Kijken wat mooie vormen zijn, wat goed bij elkaar past. Zo ging dat voor Tygo ook.

Godzilla-monster

‘Ons eigen kleine monster’, zeiden Sharon en Ferry. Zo wilden ze hun eerste kind op het geboortekaartje zien. Vrolijk en nieuwsgierig waren de steekwoorden. Het ontwerp moest verwijzen naar hun hobby’s: films, videogames en bordspellen. ‘Iets godzilla-achtigs, maar dan lief.’

Mijn eerste schets is meteen raak: een slijmerig, vrolijk monster met een stuk flatgebouw in zijn tentakel! Details als ogen en attributen werk ik uit in aparte schetsen. Photoshop maakt het makkelijk om meerdere schetsen te combineren tot één geheel. Deze plaats ik dan in Illustrator om hem over te trekken. Daar voeg ik er ook kleur en een achtergrond aan toe.

Tygo: monster-illustratie

Graffiti-kunst

Ferry had zelf ook nog een hand in het ontwerp: hij tekent nog wel eens graffiti-kunst. En waar vind je graffiti? Op de muren van een stad. Laat Tygo nou net een flatgebouw aan het verorberen zijn.

De stad werd de voorkant van het kaartje, met Tygo’s naam in Ferry’s stijl. Aan de binnenkant is het monster dezelfde stad aan het afbreken. Zo kwamen binnenkant en voorkant samen. Om het helemaal af te maken besloten we de skyline van de voorkant weg te laten snijden, om het kaartje diepte te geven.

Monsters tekenen en mooi drukwerk maken. Daar word ik blij van. Mijn hobby.