Monster-illustratie: geboortekaartje Tygo

‘Ons eigen kleine monster’, zeiden Sharon en Ferry. Dat wilden ze voor het geboortekaartje van hun zoon. Vrolijk en nieuwsgierig waren de steekwoorden. Het ontwerp moest verwijzen naar hun hobby’s: films, videogames en bordspellen. ‘Iets godzilla-achtigs, maar dan lief.’

Ik houd van dit soort opdrachten. Hiermee kan ik mijn hobby’s in mijn werk verwerken. Als je het nog niet had gemerkt: ik ben een enorme geek als het aankomt op games en populaire media. Bovendien dagen opdrachten als deze me uit om nieuwe technieken te proberen.

Hiervoor waren dat karakterontwerp en schetsen met de hand. Skills die ik niet iedere dag gebruik.

 

‘Iets Godzilla-achtigs, maar dan lief.’

— klantopdracht

 

Tygo: monster-illustratie

Godzilla-monster

Na een paar schetsen heb ik een idee voor een groot, groen en vrolijk monster. In één tentakel een zuigfles, en in de andere een half flatgebouw. Maar: geen van mijn schetsen zijn perfect.

Gelukkig heb ik Adobe Photoshop en Illustrator om me te helpen. Ik gebruik ze om delen van schetsen samen te voegen, en de schets uit te werken. Zo geef ik het kaartje kleur, textuur en achtergrond.

 

 

Persoonlijk accent

Ferry, Tygo’s vader, heeft een creatief verleden: hij deed graffiti. Voor dit kaartje haalde hij zijn skills van stal en tekende hij de letters in Tygo’s naam. Het resultaat staat prominent op de voorkant.

Die voorkant is een deel van de stad die het monster aan het slopen is. Om het kaartje diepte te geven, lieten we een deel van de voorkant wegsnijden in de vorm van de skyline.

 

Wil jij je eigen monster?

Heb jij ook een monster op komst? En wil je dat op een vrolijk geboortekaartje terugzien? Neem dan contact met me op! Wil je meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens naar de andere geboortekaartjes die ik heb gemaakt.