10 juli 2020

Wie is Bakabaka?

Bakabaka Design is Vincent van der Vliet (1978). Open, brutaal, gefocust op details, dat ben ik. Ik help je met je vormgeving, met humor en een open blik. Mijn brutale adviezen, gevraagd of ongevraagd, zijn altijd inbegrepen in mijn diensten.

Tijdens de eindfase van mijn studie Scheikunde ontdekte ik dat exacte wetenschap een prachtig vak was—alleen niet voor mij. Aarzelend verliet ik de wetenschap, titel op zak, om al snel in de bankwereld verzeild te raken. Ik maakte jarenlange omzwervingen in debiteurenbeheer, risico-analyse en enkele jaren in een ondernemingsraad. Een prachtig vak—alleen niet voor mij.

Die trend wilde ik doorbreken. Na veel beroespkeuzetests besloot ik me om te laten scholen in de grafische vormgeving. Dat was al jaren mijn hobby. Datzelfde jaar bezocht ik de Kamer van Koophandel en sindsdien bestaat Bakabaka Design. Design is een prachtig vak—en absoluut voor mij.

Grafisch ontwerp is breed. Mijn specialisaties zijn logo’s, huisstijlen en drukwerk. Ik vind het machtig om een consistente brand identity te maken uit een bestaand of nieuw logo. Kleuren, typografie en ontwerpelementen combineren om je merk herkenbaar en professioneel neer te zetten. Mijn stijl is brutaal maar zakelijk en rustig met speelse elementen. ‘Retro-modern’ is een woord dat ik vaak hoor als mensen mijn stijl omschrijven.

Daarnaast houd ik me bezig met digitale illustratie. Pixel art is een oude liefde waar ik bij terug blijf komen. Maar ook het ontdekken van en boetseren met vectorvormen is iets waar ik uren in kan verliezen. Veel van de resultaten hiervan vind je op mijn Instagram feed.

Als ik niet aan het werk ben, speel ik graag bordspellen, luister ik naar synthpop of ervaar ik karaktergedreven verhalen.

 

foto: Saskia Barth