Ladies4Life poster ontwerp

Vier je leven! Dat was het thema van het benefietfeest van de Driebergse hockeyclub Shinty. Dit alles voor het goede doel, Alpe d’HuZes van KWF Kankerbestrijding.

Als materiële bijdrage verzorgde ik een brutale en kleurige poster voor het evenement. De opdracht was volledig vrij, dus ik kon me heerlijk uitleven. Ik had wat inspiratie opgedaan voor nieuwe lettertypen tijdens de workshop handlettering van Chalkboard. Tijd om die in te zetten.

Het hoofdlettertype is geïnspireerd op de heel smalle (‘condensed’ in typografentermen) lettertypen die je ook wel ziet op sommige sigarettenverpakkingen. Zo’n lettertype heb ik geschetst bij de handlettering workshop, en dit was een prima excuus om het uit te werken.

Ook het andere lettertype met de ronde uiteinden is een eigen ontwerp. Het is gebaseerd op een goed leesbaar type dat wordt gebruikt om tekst op krijtborden duidelijk te houden.

De brutale kleurstelling was erg leuk om te doen. De menging van kleuren met de arceringen is een mengeling van Art Déco en jaren ’80.