Geboortekaartje Mia

Op avontuur! Dat was het thema dat Janneke en Nathan wilden voor het geboortekaartje van hun dochter Mia. Mia’s broer Arthur had op zijn kaartje al een avontuur gehad in een bos, met hem als jonge ridder en een schattige draak er bij. We gingen dus op zoek naar een ander thema voor Mia.

Uiteindelijk kozen we voor de avonturier, die schatten opduikt op een tropisch eiland. Ze heeft al een behoorlijke kist met goud gevonden. Een paar palmbomen en een schattige octopus kan natuurlijk niet ontbreken.

 

Verwijzingen

Nathan en Janneke lieten me ook een knuffel van een walvis zien. Die walvis zou in Mia’s wieg gaan liggen. Daarop baseerde ik de walvis op de voorkant.

Het was gaaf om dit te maken in Adobe Illustrator. De heldere kleuren en de sfeer spreken voor zich. Stiekem ben ik trots op Mia’s haar en de munten in de kist. Met een toffe truc kon ik voorkomen dat ik alle losse objecten handmatig moest copy-pasten.

Er zit een scheepslading in-jokes en verwijzingen in het ontwerp. Niet heel raar, ik speel met grote regelmaat bordspellen met Mia’s ouders—het zijn net zulke geeks als ikzelf! Kun je er een paar vinden?

 

Op zoek naar een vrolijk geboortekaartje?

Dan help ik je graag! Je ziet, er is van alles mogelijk. Vertel me wat je wilt en ik ga voor je aan de slag! Nog wat meer inspiratie opdoen? Kijk dan eens naar de andere geboortekaartjes die ik heb gemaakt.