Workshop datapresentatie voor wetenschappers

Je hebt toffe resultaten, misschien wel een doorbraak. Zeker een artikel, misschien wel twee. Maar die grafiek, is die wel leesbaar? Komt je resultaat wel goed naar voren? ‘Datapresentatie voor wetenschappers’ geeft antwoord op al die vragen!

Na deze workshop begrijp je hoe je een grafiek of figuur echt duidelijk kunt maken. Je leert wat de juiste soort grafiek is voor je data: niet alles past in een scatter plot of staafdiagram! Goede kleuren kiezen, geschikte lettertypen gebruiken, en een overzichtelijke indeling maken. Zo maak je je beelden professioneler.

Maak je grafieken duidelijk en aantrekkelijk. Dan komt je resultaat beter over.

 

Helemaal voor jou

We gaan uit van jouw eigen figuren, en gaan die tijdens de workshop verbeteren. Je ziet dus gelijk resultaat! Daarnaast krijg je tips over het werken met kleur, typografie en vlakverdeling. We focussen niet op een programma om grafieken mee te maken. Je kunt de tips toepassen in je eigen software.

De workshop richt zich op jou en je werk in de wetenschap. Je bent ongeveer anderhalf à twee uur bezig. De sfeer is open en ontspannen. Je kunt kiezen voor een online workshop, of eentje in het echte, fysieke leven.

 

Alles over datapresentatie voor wetenschappers

 • voor wetenschappers, PhD studenten, of Masterstudenten
 • workshop van 90 à 150 minuten
 • geen voorkennis nodig
 • onafhankelijk van software
 • offline of online
 • vanaf één op één, tot groepen van 50 deelnemers
 • je onvangt slides achteraf als .pdf
 • geen ander studiemateriaal nodig
 • in het Nederlands of Engels

 

Opgeven? Meteen doen!

Betere figuren en grafieken maken? Vul dan gelijk dit formulier in, en ik stuur je een prijsopgave. Vragen? Kun je hier meteen stellen.

  Vul in elk geval alle velden met een * in. De rest mag, hoeft niet!

  Hoe heet je?

  Wat is je mailadres?*

  Wanneer wil je de workshop plannen? Mag precies, hoeft niet.

  Heb je nog andere zaken die je kwijt wilt of wilt vragen? Alles mag.

  Even controleren...

  Voor alle workshops en cursussen van Bakabaka Design gelden het cursusreglement en de Algemene Voorwaarden. Heb je een vraag over een cursus? Neem dan contact met me op. Heb je een klacht? Je vindt de klachtenprocedure hier. Of vul direct het klachtenformulier in.

   

  Certificering


  Bakabaka Design is geregistreerd bij het CRKBO. Dat is een register dat de kwaliteit van mijn cursussen waarborgt. Dit betekent ook dat de cursusbijdrage die je betaalt, is vrijgesteld van btw.

   

  Iets anders?

  Wil je iets anders leren? Of wil je een workshop of een lezing over design? Kan allemaal, ik overleg graag met je wat het beste bij je past. Laat een bericht achter met het contactformulier, of neem op een andere manier contact met me op.

   

  Headerbeeld door Jason Coudriet op Unsplash