sfeerbeeld bij cursus grafische vormgeving

Cursus Grafische Vormgeving met Adobe Creative Cloud

Het trekken en vasthouden van aandacht, daar gaat design over. Zaken mooi maken zodat ze opvallen. Maar hoe? Je leert het allemaal in deze cursus Grafische Vormgeving.

Theorie én praktijk

Tijdens deze cursus oefen je met vormgeven op je op je eigen laptop. Op een ontspannen en open manier leer je werken met de Adobe CC apps Photoshop, Illustrator en InDesign. Daarmee geef je je creativiteit vorm: tot een logo, fotocollage, poster, zine, of een hele merkidentiteit. Kom naar de cursus met een plan voor een project dat je wilt realiseren, dan haal je er het meeste uit! Niet noodzakelijk, wel handig.

Je combineert praktische oefening met een goede theoretische basis. Je leert over kleur en kleurentheorie, typografie, en over opmaak en vlakverdeling. Je past deze theorie direct toe in je praktische werk. Gebruik je kennis en je creativiteit om iets moois te maken!

Is deze cursus graphic design voor mij?

Deze cursus is geschikt voor hobbyisten die willen proeven wat grafisch ontwerp is. Deze cursus is óók geschikt voor professionals die met design of met designers werken. De sfeer tijdens de sessies is informeel en open. Je input is meer dan welkom, vertel me wat je wilt leren en dan besteden we daar aandacht aan.

Je kunt kiezen om de cursus online of offline te volgen.

 

Op een rij

 • voor hobbyisten die willen proeven aan grafisch ontwerp
 • voor professionals die met design en designers werken
 • 7 sessies van 2,5 uur elk (met een pauze halverwege) met één sessie per week of twee volle dagen van 8 uur elk, met twee à drie weken ertussen
 • opdrachten om tussen de sessies aan te werken
 • totale tijdsinvestering: 24 à 32 uur
 • geen voorkennis nodig, je mag een volledige beginner zijn!
 • online: individueel, of in een groep tot 12 personen
 • offline (in-company): groepen van 4 tot 12 personen
 • zorg zelf voor een laptop met Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign, ik zorg voor stroom en koffie.
 • slides en samenvattingen ontvang je als .pdf na iedere sessie
 • je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen
 • in het Nederlands of in het Engels

 

Meer weten?

Nieuwsgierig naar wat je kunt leren in deze cursus Grafische Vormgeving? Of wil je meteen gaan inplannen? Vul het contactformulier in, of neem op een andere manier contact op. Ik help je graag verder!

   

   

  Ben je van de UU?

  Studeer of werk je bij de Universiteit Utrecht? Dan wil je deze cursus misschien volgen bij Cultuurcentrum Parnassos. De volgende editie daar begint op 12 februari 2024. Kijk op de Parnassos site voor meer info en om je in te schrijven!

   

  Over de trainer

  Vincent van der Vliet (’78) is een ervaren docent Grafische Vormgeving. In de afgelopen 15 jaar ontwikkelde en doceerde hij designcursussen voor hobbyisten, voor communicatieprofessionals en voor wetenschappers. Zijn stijl is informeel, toegankelijk en flexibel. Hij doceert onder andere bij Cultuurcentrum Parnassos en het PhD Course Centre van de Graduate School of Life Sciences van het UMC Utrecht. Hij schrijft geregeld over zichzelf in de derde persoon enkelvoud.

  Als je meer over hem wilt weten, kijk dan hier.