uniek persoonlijk ontwerp voor het geboortekaartje van Pepijn

Geboortekaartje met een pinguïn voor Pepijn

Fleur en Martin waren erg blij met het kaartje dat ik voor hun dochter Lotte maakte. Daarom wilden ze dat ik voor hun zoon Pepijn een kaartje maakte dat daar bij zou passen. Wel mocht de kleur anders, en het liefst hadden ze ook een ander beestje dan een olifantje, maar wel in dezelfde stijl. Nou had ik kort daarvoor eens een pinguïn getekend… Wat dachten ze van een geboortekaartje met een pinguïn?

 

Daar is-ie, vers uit zijn ei! De stijl van deze jonge pinguïn baseerde ik op de stijl van Lottes olifantje. Aan de binnenzijde staat de hele familie klaar om Pepijn te verwelkomen.

 

Karakterontwerp

Het leuke van karakterontwerp is dat je meerdere varianten kunt maken van één karakter. Ik vond het erg leuk om de ‘simpele’ pinguïn Pepijn aan te passen om zo een pinguïn Fleur, een pinguïn Martin en een pinguïn Lotte te maken.

Tof detail: achter de telefoonnummers van de ouders staan iconen in plaats van hun namen. Iedereen die Martin en Fleur een beetje kent, weet waar deze iconen op slaan.

 

Zwart = stijlvol

Net als bij Lotte is zwart de kleur die de boventoon voert. Het lijkt misschien wat somber, maar het is vooral heel elegant en stijlvol. Het zwart geeft ook alle ruimte aan de harde blauw.

Leuk detail is dat het kaartje overal kleine, glimmende sterren heeft. In een doorzichtige, glimmende vernis zijn die op het matte zwarte deel gedrukt. Dit geeft een heel gaaf effect als je het kaartje kantelt in het licht.

 

 

Welk dier wil jij op je geboortekaartje?

Zoek jij ook naar een geboortekaartje met een pinguïn? Of, origineler, een ander dier? Ik maak graag iets moois voor je. Meer ideeën opdoen? Kijk eens naar de andere geboortekaartjes in mijn portfolio.