ontwerp van een cv

cv-ontwerp, maar dan anders

Een stapel van honderd brieven op het bureau van de recruiter. En in haar mailbox nog meer reacties op die éne vacature. En jouw brief zit er tussen! Hoe zorg je dat jíj wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek?

Bij een sollicitatie is goede presentatie belangrijk. Een mooi opgemaakt cv is een manier om goed op te vallen in de stapel met brieven. Een cv-ontwerp is een uitdaging: de balans tussen zakelijk, opvallend en persoonlijk is heel precies.

Tips voor cv-ontwerp voor druk en beeldscherm

Een opdrachtgever kwam met hangend hoofd bij me om zijn cv opvallender te maken. Hij solliciteerde geregeld op functies waar makkelijk tientallen mensen op schreven. Soms honderden. En geen enkele keer een uitnodiging voor een gesprek. Dan wil je in het oog gaan springen! Een vormgegeven cv is daar een prima middel bij.

Bakabaka zorgde dat het cv-ontwerp op zou vallen én duidelijk is. Op zowel het beeldscherm als op papier. Een liggend A4-tje past liggend beter op een beeldscherm dan staand. Daardoor is de tekst duidelijker als je het cv als .pdf opent.

Druk je het cv-ontwerp af, dan blijft het ook netjes: de groene kleur is in zwart-wit nog steeds duidelijk anders dan de tekstkleur. De lege kolom op de achterzijde geeft ruimte om aantekeningen te maken, bijvoorbeeld tijdens een gesprek.

Heldere, verzorgde vormgeving voor een zakelijke en betrouwbare uitstraling. Aannemen die sollicitant! En dat bleek ook te gebeuren: onlangs hoorde ik van de opdachtgever dat hij was begonnen bij een nieuwe werkgever! Mede dankzij dit cv-ontwerp.

Waar vind jij dat een goed verzorgd en opvallend cv aan moet voldoen? Laat het weten in de comments!