20 juni 2016

Hexagon Project: tweehonderd doedels

In de chaos van het zzp-leven is het moeilijk om tijd te vinden voor vrij werk. Met ‘vrij werk’ bedoel ik persoonlijke projecten: ontwerp dat niet voor een klant of opdrachtgever is. Als grafisch ontwerper vind ik vrij werk muy importante. Het stelt me in staat om nieuwe stijlen te verkennen en nieuwe technieken te leren. Maar wanneer doe ik het, tussen al het opdrachtenwerk door?

Iedere dag een Hexagon Project

Na een jaar zonder eigen werk (of doedelen zoals ik het noem), besloot ik om die vraag te gaan beantwoorden met ‘iedere dag’. Ik ben begonnen met één enkele paarse zeshoek met het nummer ‘001’ er in. Die zeshoek kreeg al gauw buren en die begonnen zich te ontwikkelen. Iedere dag één. Het Hexagon Project was geboren.

Bij het maken van deze illustraties heb ik geëxperimenteerd met meerdere technieken en effecten in Adobe Illustrator, mijn favoriete ontwerptool. Op die manier deed het Hexagon Project waar vrij werk voor is gemaakt: leren.

Trivia

Op een bepaald moment, ik weet niet meer precies wanneer, ben ik weetjes gaan schrijven over het nummer van het frame. Dat doe ik nu bij iedere aflevering: een klein trivium over een cijfer. Het aantal grijze vakjes op een Scrabble bord, het aantal vrijers van Penelope of het aantal titels voor dubbelspel van Martina Navratilova.

Nu, bijna een jaar later, ben ik bij Hexagon Project nummer 200 aangekomen. Om te vieren, een filmpje.

Het originele plan was om een Hexagon Project illustratie te maken voor elke dag in jaar: totaal 366 stuks. Ik heb nog een hoop ideeën om met het project te doen. Waarschijnlijk is er nog genoeg om door te gaan na nummer 366. We zullen zien.

Het hele project vind je terug in deze post, of op mijn facebook, Twitter en Instagram.

Intussen doe ik iedere dag een stukje eigen werk. Wat doe jij om te blijven leren en jezelf te blijven inspireren?