25 augustus 2015

Doedels in serie: Hexagon Project

‘Hoe doe je je inspiratie op?’ Een vaak terugkomende vraag. Nou ja, meestal formuleren mensen het minder diplomatiek en krijg ik te horen ‘waar haal je het vandáán?’ Het is niet zo moeilijk. Vormgeven is 20% inspiratie, 80% perspiratie. Oftewel: gewoon doen. Oefenen. Bezig blijven.

Inspiratie kun je maken: doedels

Om bezig te blijven en nieuwe ideeën op te doen, doedel ik. Doedels zijn tekeningen en schetsjes zonder enig doel. Door te doen krijg je vanzelf nieuwe ideeën en loop je tegen nieuwe vormen aan. Zo onstaat inspiratie.

Tussen al het serieuze werk door, vind ik het moeilijk om tijd te maken voor doedels. Daarom heb ik me voorgenomen om één doedel te nemen en die minimaal een jaar lang door te ontwikkelen. Elke dag een beetje. Soms vijf minuten, soms een kwartier. De resultaten zie je hieronder.

Wil je dit ‘Hexagon Project’ blijven volgen? Kijk dan op mijn facebook pagina, Twitter of Instagram. Daar deel ik dagelijks nieuwe doedels.

Daar haal ik het dus vandaan.