23 augustus 2012

CD, hoes en boekje ‘About The Sun And How The Seasons Change’

De Pole Shift Survival Group wilden hun eerste CD in thema laten bedrukken. Een centraal element in dat thema is herhaling en oneindigheid. Dat bleek ook al uit de vorm van hun logo.

Fractals: visuele herhaling

Bakabaka mocht alles vormgeven: het CD label, het boekje en de verpakking. Maar hoe beeld je herhaling en oneindigheid nou uit, op een interessante manier? Het antwoord dat Bakabaka vond waren fractals.

Fractals zijn ingewikkelde figuren, opgebouwd met behulp van recursieve (zichzelf herhalende) wiskundige vergelijkingen. Voor ‘About The Sun And How The Seasons Change’ genereerde ik veel verschillende soorten fractals in allerlei kleurstellingen. Vervolgens zochten we samen de beste matches tussen de nummers en fractals.

Renderen is zwaar werk!

Alle fractals moesten nog uitgebreid nabewerkt. De meesten hebben een ‘grungy’ structuur gekregen en ik heb veel met texturen en kleurcorrecties gespeeld. Een prachtig project om te doen, maar ook heel veel zwaar werk. Vooral voor de pc die alle fractals op hoge kwalitiet moest renderen. Voor sommige duurde dat een hele nacht!